15 november 2019
21:00

IFK Aspudden-Tellus F17

Referat: Stureby SK - IFK Aspudden-Tellus F17

Vi inleder Linköping Cup med sen kvällsmatch mot nystartade IFK Aspudden F17, tidigare Älvsjö AIK F-04. Vi är förberedda på att det kommer bli en tuff utmaning och kommer till spel med en lite rakare och enklare matchplan än vanligt.

Matchbilden blir också rätt mycket som förväntat där Älvsjö ger oss minimalt med tid och är mycket skickliga i sitt presspel samtidigt som de försöker sätta in bollar bakom oss.

Det blir en helt jämn första halvlek där vi efter ett par minuters trevande inledning verkligen står upp och tar kampen mot ett lag som är lite fysiskt starkare än vad vi är. Inga rejäla målchanser åt något håll och 0-0 i halvtid.

I andra halvlek inleder vi bäst och lyckas ta oss till några halvlägen utan att skaka fram några riktigt skarp chanser. Efter hand hamnar vi längre ner i banan när motståndarnas tyngd och fina kollektiva jobb ger utdelning. Fortsatt så skapas inga chanser åt något håll dock och vi börjar tänka att det är en typisk 0-0-match. Snopet då när vi åker på ett baklängesmål från ingenstans med tio minuter kvar. Någon riktig kvitteringsforcering får vi inte riktigt till utan vi inleder med en mycket ovan förlust.

Kul att se hur vi tar kampen mot en större och starkare motståndare. Roligt också att få tydliga svar på vad vi behöver förbättra. För att kunna spela vårt vanliga bollhållande spel så krävs lite snabbare beslut, lite bättre rörelse och inte minst mer vana av att möta en så kollektivt stark defensiv.

Vi gratulerar Aspudden till segern och kämpar vidare i turneringen.